zburd-echipa

Se spune că nu poți fi un bun coach, dacă nu iubești oamenii. Cum ajuns împreună noi, cei 12 coachi implicați ca voluntari în acest proiect? În primul rând, suntem cu toții tăbăciți din experiența de ani de zile de lucru cu oamenii și, cu toate astea, avem din plin dragoste de oameni și entuziasm. În plus, în acest proiect avem un mentor cu o experiență la nivel global și coordonatori pe măsură. Ce putem spune este că Zburd a venit ca un răspuns la ceea ce căutam cu toții – un proiect ambițios, cu viziune, care să răspundă la ceea ce ne doare pe toți: educația copiilor noștri.

echipa-de-antrenori-voluntari–iulie-2012

Echipa de antrenori voluntari  – iulie 2012

zburd-grup-antrenori-noiembrie-2012

Echipa de antrenori în noiembrie 2012

Simona David-Crisbășanu

Manager de Proiect

Cea care manageriază acest proiect este expert în comunicare, dezvoltare de comunități, project management și formator. Simona aplică coaching-ul ca metodă de lucru în activitatea ei și se implică și în promovarea diverselor proiecte sociale ale Asociației ROI, organizația care derulează acest proiect. Simona aplică coaching-ul ca metodă de lucru în activitatea ei și se implică și în promovarea unor diverse proiecte sociale, în cadrul Asociației ROI, unul dintre partenerii din proiect.

Ernie Turner

Responsabil Metodologie

Pentru metodologie, beneficiem de sprijinul lui Ernie Turner, preşedintele Leadership in International Management (LIM), coach cu experienţă de peste 30 de ani în a lucra cu organizaţii intenaţionale. El oferă sprijin ca partener voluntar în acest proiect și pregătește coachii implicați în implementarea metodologiei LIM pentru coaching de echipă printr-o serie de workshopuri dedicate. Ernie se axează foarte mult pe instrumente concrete, pe studii de caz şi pe lucrul în echipă – un domeniu unde noi, românii, avem mult de progresat.

Oana Stoianovici

Dezvoltare Echipă Experți

Oana Stoianovici, lider transformațional și coach cu experiență internațională, este cea care s-a ocupat de dezvoltarea echipei inițiale de experți. În ultimii 9 ani, Oana s-a concentrat pe o abordare sistemică. Ea modelează performanța organizațională și asistă liderii și echipele acestora să atinga noi nivele de eficiență. În proiectul-pilot, rolul Oanei a fost acela de a se asigura că echipa de coachi are abilitățile și instrumentele necesare pentru a face față provocărilor de pe teren. În prezent, Oana este responsabilă pentru strategia de dezvoltare a proiectului.

ZBURD PRINDE ARIPI

În 2013, Asociația ROI a inițiat, în parteneriat cu Școala de Valori și Ministerul Educației Naționale, proiectul Adoptă un liceu, prin care ne propunem să ducem rezultatele obținute în în faza – pilot la următorul nivel. Începând cu anul 2014, echipa de experți implicată în Zburd-Educație prin coaching a fost cooptată în proiecte derulate în parteneriat cu alte organizații, precum Institutul de Științe ale Educației. Astfel, am fost implicați în susținerea unui training de facilitare pentru 800 de profesori din întreaga țară. Echipa Zburd ține pasul cu această evoluție, astfel încât în prezent avem o echipă de coordonare a implementării noilor direcții de dezvoltare.

TASK FORCE ZBURD

Ana-Maria Alexandru este coordonator pentru utilizarea cu integritate a metodologiei de coaching de echipă Action, Reflection, Learning dezvoltată de LIM și aplicată în cadrul Zburd-Educație prin coaching. În prezent, este coach în cadrul proiectului Adoptă un liceu, lucrând cu echipa Liceului Auto din Craiova. Ana-Maria este psiholog, coach, formator de formatori, membru afiliat al Asociatiei Romane pentru Coaching. Are o experiență de 11 ani în domeniu, susținând peste 1000 de ore de coaching individual si numeroase traininguri in fata a peste 5000 de persoane. Ana-Maria a dedicat nenumarate ore voluntariatului în domeniul dezvoltării personale. De câțiva ani, creează propriile seminarii pentru prosperitate si eficienta personala, cu scopul de a facilita obtinerea armoniei intre viata de familie si cea profesionala. In ultimii ani, s-a dedicat în special creării comunității de femei puternice Îndrăznește și programului transformational “Trăiesc viața pe care o iubesc!”, in cadrul AHA! Lifeandbusinesscoaching.

Costel Coravu a fost cel care, în 2011, a inițiat proiectul Zburd-Educație prin coaching alături de Simona David Crisbășanu din punct de vedere instituțional, în calitate de președinte al Asociației Romane pentru Coaching la acel moment. În prezent, este implicat în coordonarea relațiilor instituționale. Costel este creator de workshop-uri si seminarii, pasionat de dezvoltare personala si leadership. Întâlnirea cu coachingul a marcat o cotitură în viața sa, după 16 ani de “lupta”, cu performanțe notabile, in tranșeele managementului în mari corporații internationale. Certificarea sa ca si coach profesionist de Federatia Internationala de Coaching (ICF) si ca formator acreditat au venit ca rezultate firesti ale bucuriei lui de a sprijini oamenii sa sa redobandeasca accesul la sursa lor de putere, bucurie si entuziasm, și să acționeze fara sovaiala in directia implinirii lor atât în viața personală, cât și în cea profesională.

Irina Savu, coach și trainer acreditat, s-a alăturat echipei Zburd în 2012, iar în prezent este coach în cadrul proiectului Adoptă un liceu, lucrând cu echipa Liceului Auto din Craiova. Ea este inspirată să se ocupe de formarea noilor coachi și facilitatori în metodologia utilizată în cadrul Zburd. Irina crede în puterea și subtilitatea relațiilor interumane, în faptul că o echipa este un sistem, asemănător unui organism viu, de la familie și până la structurile de guvernare statale. Din această perspectivă și din pasiunea pentru oameni și educație, din 2013 urmează cursurile unui masterat în antropologie. Site-ul Irinei poate fi accesat aici.

Antrenor pentru minte si suflet, Andreea Voroneanu sprijină oamenii sa se conecteze la ghidarea lor interioara si sa actioneze inspirat pentru a-si crea viata pe care o iubesc. Pentru asta, se bazează pe formarea in coaching urmata la școala Noble Manhattan UK. Energia ei vine din dragostea fata de oameni si pasiunea de a fi alaturi de cei care au nevoie de sprijin pentru a-si gasi propriul drum spre o viata fericita si implinita. Andreea are mai mult de patru ani de experienta in lucrul cu oamenii ca si membru al echipei de Resurse Umane de la Kraft Foods Romania.

Elena Capruciu este Life & Business coach din 2007, fiind specializată în procese de tranzitie. S-a format in coaching cu Noble Manhattan Ltd., UK. Cu o experienta de 11 ani in domeniul resurselor umane în sectorul bancar și 6 ani în coaching, din 2007 devine antreprenor al Code HR Consulting si Life & Business Coach. Lucreaza cu antreprenori, manageri si echipe manageriale din Romania si din afara tarii, care doresc sa aiba performanta in ceea ce intreprind. Prin coaching, Elenei sprijină oamenii pentru a-și atinge cele mai îndrăznețe obiective.

Dan Luca investește în succesul oamenilor, pasionat de implinirea potentialului uman. El este coach, trainer si managerul de Proiect al BootCamp, o tabara bianuala de dezvoltare personala pentru adulti, pe care o organizeaza din 2007. In calitate de membru fondator al Fundației Alpha Leadership, Dan a initiat in 2007 si apoi a dezvoltat proiectul ALPHA Leadership, un proiect pentru educație complementara adresata tinerilor lideri din Romania. In domeniul coachingului, are mai mult de 1.000 de ore de coaching individual la activ si este in curs de certificare prin International Coaching Federation, în urma unui program de formare pentru coachi profesioniști susținut în cadrul Noble Manhattan. Este pasionat de învațare permanentă, oameni buni, sport și călătorii.

Cristina Eremia este Career Coach cu formare de baza in NLP Coaching si Gestalt Organizational, Team Coaching, absolventa a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei in 2003. Colaboreaza cu Noble Manhattan Coaching ca mentor coach si trainer de coach-i. Are peste 9 ani experienţă de lucru în domeniul resurselor umane, in consultanţă si multinationale, coordonand procese de dezvoltare organizationala, training, evaluare, recrutare, talent management si interactionand cu clienti din diverse industrii: FMCG, Telecom, Pharma, Oil & Gas, IT, Banking & Finance. Practica life coaching si organizational din 2008, cu focus pe dezvoltarea carierei, eficientizarea relatiei manager-echipa si optimizare relationala.

După o lungă carieră în management, Oana Popa a decis că vrea mai mult de atât, iar acum este coach. Are doi copii mari, așadar este cu atât mai interesată de o educație mai bună. Este pasionată de coaching, de relațiile dintre oameni, și, mai ales, de potențialul nelimitat pe care îl au atât adulții, cât și copiii. În proiectul Zburd, Oana a avut ocazia să lucreze atât cu elevii, cât și cu profesorii și cu părinții. De altfel, pentru părinți, organizează workshopuri și sesiuni de consiliere și coaching și scrie articole interesante pe blogul www.copiiminunati.ro. Scriu pe acest blog din dorința de a împărtăși ceea ce aflu despre cum ne putem ghida copiii pe drumul vieții, dar și din dorinta de a feri cât mai mulți părinți să rostească: “Doamne, dacă aș fi știut! Cât de mult rău le-am făcut copiiilor mei, dorindu-le doar binele…” , spune Oana. La începutul lui 2015, Oana a lansat Ghidul de supraviețuire pentru părinți, un material video in format DVD, despre cum pot părinții să aibă o relație mai sănătoasă și armonioasă cu copiii lor.

Mihai Bunda este coach și trainer în Cluj-Napoca, cu o experiență de peste 10 ani în mediul bancar. Pasionat educație, Mihai s-a alăturat din 2013 inimoșilor din echipa Zburd și, ca voluntar, a lucrat cu două licee tehnologice din oraș. Mihai ne-a povestit aici cum s-a derulat o astfel de sesiune de coaching. Mihai este motivat să-i sprijine pe oamenii să-și depășească limitele și să-și descopere adevăratul potențial.

Teodor Florin Stoica a lucrat timp de 14 ani ca profesor de matematică și, în lucrul cu elevii săi, a combinat matematica cu sesiuni de coaching. Astfel, le-a oferit elevilor nu numai cunoștințele, ci și încrederea că pot rezolva problemele și că pot reuși la examene. Profesor de matematică și coach, Florin contribuie, ca voluntar, la proiectul nostru. Astfel, el a făcut pregătire suplimentară cu elevii de la Liceul Tehnologic “Mecanică Fină” din București, reușind să transforme matematica într-o materie cool pentru elevii implicați. Puteți citi aici recomandările lui Florin pentru a trece peste emoții la examenul de mate de la BAC.

zburd-voluntari

VOLUNTARI

Din echipa inițială implicată în proiectul – pilot, derulat în perioada 2011 – 2013, au mai făcut parte ca voluntari:

Dan Berinde, președinte al Asociația pentru Excelență Perform din Iași și fondatorul LIM Europa de Est, ambele organizații fiind partenere în acest proiect. Dan este inginer licențiat la Iași și are diploma Executive MBA de la Washington University, în România. Dan a predat management timp de 10 ani la Universitatea Tehnică din Iasi, timp de 15 ani fiind și manager la companii mari si mijlocii din diverse domenii. A acumulat o vasta experienta in restructurări și lucru în echipă și a participat la numeroase programe de dezvoltare profesională în străinătate. În prezent, este coach în curs de certificare americană la LIM USA și europeană la Noble Manhattan Coaching. Este pasionat de designul și implementarea proceselor complexe de schimbare, coaching, călătorii.

Carmen Apetrei Flöer, partener LIM, este coach în curs de certificare la LIM USA si Noble Manhattan Coaching, UK. Carmen are mai bine de 10 ani de experienta in management organizational si dezvoltarea de echipe performante. A studiat Economie si Dezvoltarea afacerilor la Iasi si Marketing si Management Evenimente in Germania. Timp de trei ani a lucrat ca jurnalist și deține diploma de practica jurnalistica de la Bloomberg Germania. Carmen crede în schimbarea prin educație, este interesată de coaching, dezvoltare personală și profesionala, provocari noi si implicare sociala activa. Ca mulți alți părinți, dorește un viitor mai bun pentru copiii săi, încă școlari.

Cătălin Pascu este coach format în cadrul Noble Manhattan UK. Din 2009, se implică activ în organizarea de seminarii menite să promoveze această activitate în Brașov. Cătălin este licențiat în Transporturi Internationale la Universitatea din Constanta și a avut ocazia să călătorească și să lucreze timp de 10 ani in culturi manageriale diferite. A lucrat cu echipe multinaționale si desfășoară programele de coaching și pentru cei aflați la început de drum. Pasiunile lui includ implicarea în programe de dezvoltare a comunității, călatoriile, baschetul, fotografia si lectura.

Dana Costea a obținut formarea de coach în cadrul școlii Noble Manhattan UK. La începuturile carierei ei, a lucrat în învățământ, așa că are un interes deosebit în a da mai departe profesorilor din experiența și instrumentele de coaching pe care le cunoaște și le practică. Este pasionată de călătorii și de drumețiile montane și, de câțiva ani, a decis să lucreze la Brașov.

George Vișu este trainer și consultant, cu o experienţă de peste 15 ani în acest domeniu. A lucrat peste şase ani în domeniul resurselor umane, având experienţă ca trainer în cursuri pentru dezvoltare profesională şi personală, fiind acreditat ca formator de formatori. George este pasionat de istoria României, în special de cultura moștenită de la strămoșii daci.