zburd-grup-scolar-bucuresti-mecanica-fina

O parte dintre elevii de la Colegiul Școlar Industrial Mecanică Fină București

În faza-pilot a proiectului (februarie 2012 – iulie 2013), au fost selectate câte un liceu din Brașov, Iași, Sibiu, Câmpulung Muscel și București. Liceele au fost selectate în luna ianuarie 2012, după o perioadă de înscriere pentru liceele care au avut o rată de promovabilitate la bacalaureat mai mică de 20%.

În procesul de selecție, a contat în primul rând motivația conducerii liceelor respective de a face o schimbare. În ceea ce privește localizarea liceelor, aceasta a depins și de resursele disponibile, având în vedere că cei 12 coachi (antrenori) din acest proiect sunt cu toții voluntari.

Liceele care au beneficiat de proiect în perioada 2012-2013

Zburd-clasaIXB-Bucuresti-Martie2013
Colegiul Tehnic de Transporturi Brașov

Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Terezianum Sibiu

Colegiul Tehnic Ștefănescu Iași

Colegiul Tehnic Câmpulung Muscel

Liceul Tehnologic “Mecanică Fină” București
Zburd-Bucuresti-la-final-de-an-scolar

BA SE POATE! - CONTRIBUIE ȘI TU!

Pentru a împărtăși experiența și poveștile de succes ale liceelor incluse în proiect, Asociația ROI a realizat filmul documentar „Ba se poate!”, în regia lui Tedy Necula. Menirea filmului este de a inspira profesorii, elevii și părinții din alte școli să lucreze împreună. Există și o variantă a filmului (de 26 min) care poate fi vizionată la dirigenție sau la ședința cu părinții: https://zburd.ro/scoala-altfel/.

Ca o continuare a proiectului Zburd la următorul nivel, Asociația ROI a inițiat în 2013, în parteneriat cu Școala de Valori și cu Ministerul Educației Naționale, proiectul Adoptă un liceu, care presupune o intervenție mai intensă și mai îndelungată, precum și existența unui parteneriat strâns între licee și companii.

Pentru a da mai departe experiența acumulată, în parteneriat cu Institutul de Științe ale Educației, experții Asociației ROI au contribuit la susținerea cursului acreditat de “Facilitare pentru învățare permanentă” pentru 800 de profesori din întreaga țară. Cursul a fost organizat în perioada mai-iunie 2014 în mai multe orașe, cu susținere financiară din fonduri europene.