parinte

Ești părinte și vrei să faci școala mai atractivă pentru copilul tău? Dorești să te implici pentru a fi un partener alături de elevi și profesori?

 

Poți organiza un eveniment în care să propui altor părinți, cadrelor didactice și copiilor să vă așezați împreună și inspirați după vizionarea filmului Ba se poate! șă găsiți soluții practice pentru schimbări de impact în școală.

Propune vizionarea filmului

Propune vizionarea filmului Ba se poate! în școala ta. Alege varianta potrivită de aici


Vorbește cu un cadru didactic

Vorbește cu un cadru didactic alături de care să desfășori acțiunea.


Stabiliți un interval orar

Stabiliți un interval orar pentru eveniment. Poate fi în cadrul unei ședințe cu părinții, sau o altă întâlnire special planificată


Invită elevi, părinți și profesori să participe

Fă un poster, afișează-l și invită elevi, părinți și profesori să participe.


Pregătiri logistice

Pregătiri logistice: sala cu videoproiector, zonă de proiecție, boxe, luminozitate cât mai scăzută, conexiune la internet pentru calculator/ laptop, scaune așezate în semicerc, fără bănci.


Descarcă broșura

Pentru a avea un ghidaj al întâlnirii și informații suplimentare, descarcă de aici broșura de lucru creată de Asociația ROI.


Vizionați filmul

Vizionați cu atenție filmul împreună.


Inițiază conversația

După vizionare folosește întrebări din broșură pentru a iniția conversația. Cere participanților să vină cu exemple inspirate din film pentru a face schimbări în bine, pentru a avea o școală mai atractivă.


Lucrați în grupe

În funcție de numărul de participanți, lucrați în grupe de 4-5 persoane (mixte, dacă se poate- elevi, părinți, profesori) și apoi câte un reprezentant prezintă sumarizat ideile tuturor.


Selectați idei viabile

Selectați 2-4 idei care sunt viabile, pot fi aplicate până la sfârșitul anului școlar. Important: selectați doar acele idei pentru care cel puțin un elev sau părinte își asumă responsabilitatea pentru implementare.


Stabiliți următoarea întâlnire

Stabiliți când veti avea următoarea întâlnire și ce se întâmplă până atunci.


Postează un articol

După întâlnire scrie un mic articol despre experiența avută și publica-l în secțiunea https://zburd.ro/reteaua-zburd/.


Înregistrează-te!

Devino membru în Rețeaua Zburd și află de la ceilalți membri care este experiență lor, care sunt poveștile lor de succes sau cum trec peste eventuale nereușite.


Contribuie!

Pe site-ul Zburd.ro găsești resurse, articole cu detalii din experiența participanților și poți deveni un contributor.