ce-poti-face-daca-esti-profesor

Ce poți face dacă ești profesor?

Vizualizați filmul Ba se poate!

Alege un interval orar pentru a viziona împreună cu elevii una din cele două versiuni ale filmului inspirațional educațional Ba se poate! https://zburd.ro/ba-se-poate/ În film a fost documentată intervenția în cinci licee tehnologice, în cadrul cărora voluntarii Asociației ROI au adus la aceeași masă de lucru elevii, părinții și profesorii pentru a decide ce pot face împreună, cu scopul de a crește performanța în cadrul liceului. După doi ani de intervenție în cele cinci licee rata de promavabilitate la BAC a crescut de la 2 la 40%.
Filmul se poate viziona de la acest link în una din versiunile care se potrivește mai bine pentru situația ta.


Descarcă broșura Ba se poate!

Descarcă de aici broșura cu informații suplimentare despre film, în care sunt incluse și câteva întrebări- exercițiu pentru a încuraja elevii să vină cu idei și propuneri prin care să contribuie la formarea unei școli mai bune/ mai atractive.Filmul se poate viziona de la acest link în una din versiunile care se potrivește mai bine pentru situația ta.


Amenajază spațiul pentru a viziona filmul

Amenajează spațiul în care veți viziona filmul: e nevoie de videoproiector, boxe, luminozitate cât mai scăzută, conexiune la internet pentru calculator/laptop. Renunțați la bănci și poziționează scaunele în semicerc.


Încurajează elevii

După vizionare încurajează elevii să vină cu cât mai multe exemple inspirate din film prin care să facă școala mai atractivă. Folosește și întrebari din broșura descărcată, pentru a iniția conversația. Elevii se pot grupa câte 4-5 pentru a genera idei și un reprezentant să prezinte ideile sumarizate grupului.


Selectează 3-4 idei fezabile

Urmează o etapă de selecție a 3-4 idei care sunt fezabile, pentru a fi puse în practică în următoarea perioadă de elevi pentru a aduce schimbări în școală. Ideile sunt selectate doar când au si un elev care decide că își asumă responsabilitatea aplicării.


Planificați următoarea întâlnire

Planificați data următoarei întâlniri și decideți ce se întâmplă între timp cu ideile propuse.


Dupa întâlnire, publică!

După întâlnire scrie un mic articol despre experiența avută și publica-l în secțiunea https://zburd.ro/reteaua-zburd/.


Înregistrează-te!

Devino membru în Rețeaua Zburd și află de la ceilalți membri care este experiență lor, care sunt poveștile lor de succes sau cum trec peste eventuale nereușite.


Contribuie!

Pe website-ul Zburd.ro găsești resurse, articole cu detalii din experiența participanților și poți deveni un contributor.