„Ba se poate!” – vizionat la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”

In data de 18 februarie 2014, la Colegiul National „Gheorghe Lazar” din Bucuresti, filmul documentar “Ba se poate!” a fost vizionat de reprezentanți ai liceelor din Capitală, în cadrul unei întâlniri organizate de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, în colaborare cu Asociația ROI.

La eveniment au participat reprezentanti liceelor, ai Ministerului Educatiei si Cercetarii, ai Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti. Au fost prezenți Tedy Necula, regizorul filmului documentar, Oana Stoianovici, Director pentru Strategie & Dezvoltare proiecte educaționale în cadrul Asociației ROI și Cătălina Azamfirei, coordonator al programului Adoptă un liceu.

„Ba se poate!” prezintă rezultatele excepționale obținute în cadrul proiectului Zburd – Educatie prin coaching în 5 licee tehnologice prin lucrul în echipă profesori-elevi-părinți.

Ba se poate! from potsieu on Vimeo.

Zburd-Educație prin coaching continuă din 2014 în cadrul Adopta un Liceu, în cadrul căruia vor fi selectate 5 dintre cele 20 licee aplicante. Liceele beneficiare vor deveni centre de excelenta si formare pentru alte scoli care doresc sa obtina performante mai bune din regiune.

După vizionarea filmului documentar, au avut loc discutii cu reprezentantii liceelor pe teme specifice ce vizeaza interesele elevilor: cauzele lipsei de motivatie si o incredere in sine scazuta din partea elevilor; lipsa colaborarii profesor – elev – parinte, necesitatea de a imbunatati procesul educational etc. Dezbaterea a reflectat preocuparea celor prezenti pentru un proces educațional performant, care să înlăture, prin unirea forțelor celor implicați, fractura existentă între școala si piața muncii.

În februarie și martie, filmul “Ba se poate!” poate fi vizionat la Institutul Francez – programul poate fi consultat aici. Pentru grupuri organizate de minim 50 de elevi, prețul biletului este 5 lei. De asemenea, la cerere, pot fi organizate vizionări speciale în cadrul liceelor. În ambele cazuri, programarea de face la adresa stup@aroi.ro .