Campanie de strângere de fonduri pentru “Ba se poate!”

Li s-a spus că nu pot spera la un viitor mai bun, că nu are rost să-și facă visuri pentru că nici prezentul nu stă în puterea lor. Scoși din acest context sumbru, elevi și profesori din 5 licee vă spun acum în cor: BA SE POATE!

Ba se poate! from potsieu on Vimeo.

În luna noiembrie, Asociația ROI a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru realizarea unui film documentar despre rezultatele obținute de cele 5 licee care au beneficiat de proiectul Zburd – Educație prin coaching. Titlul filmului va fi BA SE POATE! pentru că aceste licee au reușit, în ciuda faptului că majoritatea elevilor provin din medii defavorizate. Mare parte dintre ei au o situație financiară dificilă, fac naveta, nu au familie sau au părinții plecați în străinătate.

DE CE AVEM NEVOIE DE FILM

Filmul va arăta că dacă aceste licee au reușit, atunci oriunde se poate. Calea deja testată aici este lucrul în echipă. Cum ar fi ca și în alte școli profesorii, elevii și părinții să renunțe la a se mai învinovăți reciproc pentru situația existentă și să înceapă să lucreze împreună? Văzând exemplele prezentate de film, în scurt timp, își vor da seama că de ei depinde să aibe o școală mai bună. ȘI TU POȚI CONTRIBUI LA ACEST LUCRU cu orice sumă, pornind de la 10 lei.

CUM NE POȚI SPRIJINI

Vrei o schimbare profundă a educației din România? Intră pe platforma de strângere de fonduri www.potsieu.ro și participă la această campanie pentru realizarea și promovarea filmului “Ba se poate”! Poți alege una sau mai multe recompense, iar procesul durează doar câteva minute.

Avem nevoie de sprijin financiar în sumă de aproximativ 7.000 euro pentru finalizarea, promovarea și lansarea documentarului. Jumătate din sumă va fi alocată pentru finalizarea filmului la un nivel calitativ care să ne permită participarea la festivaluri din România și străinătate. Cealaltă jumătate va fi folosită  pentru pentru campania de promovare, producerea materialelor si organizarea evenimentelor de lansare din diferite orașe. Bineînțeles, o sumă mai mare ne va permite să prezentăm filmul în cât mai multe școli din cât mai multe orașe, dar de aici ne-am propus să începem.

Ne poți sprijini și prin postarea imaginii de mai jos pe social media (de exemplu pe contul tău de Facebook):

Banner Facebook

CE PRIMEȘTI ÎN SCHIMB

In schimbul contribuției tale, poți alege să primești un DVD cu filmul sau o invitație la premiera filmului la cinema sau, de ce nu, pentru a viziona filmul on-line. Localitățile unde vor avea loc premiere sunt: București, Sibiu, Brașov, Iași, Câmpulung Muscel, Cluj, Zalău și Craiova. Aceste orașe au fost alese în funcție de prezența sau interesul manifestat deja față de proiect. La București, vom organiza un eveniment special pentru lansare: o avanpremieră, urmată de un afterparty pentru susținători! Evenimentele vor avea loc la in februarie și martie 2014, fiind anunțate din timp.

La cerere, putem organiza vizionări ale filmului și in alte orașe pentru elevi, profesori, părinți sau angajații unor companii. Avem nevoie ca susținătorii să fie dispuși să strângă un număr minim de persoane, iar pentru aceasta vă rugăm să ne contactați la stup@aroi.ro .

În plus, putem organiza evenimente speciale la solicitarea ta, cum ar fi un workshop la liceul unde studiază copilul tău sau pentru părinții care lucrează în compania ta! De asemenea, ne poți acorda o declarație referitoare la motivul pentru care ne susții pe site-ul proiectului www.zburd.ro, iar noi vom trimite o echipă de filmare.

DESPRE CAMPANIE

Campania se derulează în perioada 14 octombrie – 31 ianuarie 2014. Recompensele vor fi acordate până la finalul lunii martie 2014.

Vei fi informat cu privire la derularea campaniei și a proiectului, atât pe platforma www.potsieu.ro, cât și pe site-ul proiectului www.zburd.ro și pe pagina de Facebook a proiectului FB/zburd.ro . Dacă ai nevoie de informații suplimentare sau de clarificări, ne poți scrie la stup@aroi.ro .

CARE A FOST REȚETA?

Am luat 5 licee tehnologice cu rezultate slabe la BAC, am adăugat programul Zburd – Educație prin coaching, le-am activat prin voluntariat mai bine de un an și ghiciți rezultatele?! Rata de promovabilitate s-a dublat și chiar s-a triplat în aceste licee din București, Sibiu, Brașov, Iași și Câmpulung Muscel (față de o creștere medie de 20% la nivel național)!

Cu sprijinul unor antrenori voluntari, elevii, profesorii și părinții au învățat să lucreze împreună. Au început de la BAC și au reușit mult mai mult: să reducă semnificativ absenteismului și să soluționeze problemele legate de violență. În plus, comunicarea s-a îmbunătățit, elevii au căpătat mai multă încredere în ei înșiși, iar părinții au contribuit și ei la crearea unui mediu școlar atractiv.

Am reușit să surprindem în imagini experiențele lor. Iar acum dorim să realizăm un film documentar pentru a împărtăși frământările lor, rezultatele și lecțiile învățate pe parcurs. Suntem foarte îndrăzneți: vrem ca sute de mii de români interesați de educație – elevi, profesori, părinți – să fie inspirați de exemplul celor 5 licee!

ECHIPA PROIECTULUI

Proiectul Zburd-Educație prin coaching a fost posibil datorită implicării echipei de coachi voluntari care au facilitat procesul în fiecare dintre cele 5 licee tehnologice. La nivelul fiecărui liceu, a fost formată o echipă de voluntari din care fac parte profesori, elevi, părinţi, cu scopul de a găsi soluții pentru îmbunătățirea procesului de educație. Ei sunt cei care au avut curajul să creadă că este posibilă o schimbare și să treacă la acțiune, iar rezultatele le aparțin.

Filmul documentar “Ba se poate!” este realizat de echipa de la Filmmaking.ro: Tedy Necula – regizor, Cosmin Nistor – imagine, Marina Bantaș – sunet. Din echipă au mai făcut parte: Andreea Voroneanu, coach, și Simona David-Crisbășanu, managerul proiectului Zburd-Educație prin coaching. Au contribuit, de asemenea, Irina Ionescu Homoriceanu și Andrei Ghenoside.

DESPRE ZBURD

Proiectul Zburd-Educație prin coaching (www.zburd.ro ) este derulat de către Asociația ROI, în parteneriat cu Leadership in International Management, Asociația Română pentru Coaching, Facultatea de Psihologie și Științele Educației – Universitatea București și cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naționale. Pentru mai multe informații, ne puteți contacta la stup@aroi.ro .