Ciclaton 2015 – o reușită!

La finalul lunii septembrie, campania de strângere de fonduri pentru cauzele educaționale susținute de Ciclaton 2015 s-a încheiat cu un bilanțul impresionant. S-au strâns peste 66.000 de lei pentru cele 5 cauze propuse: Zburd-Educație prin coaching, Dă-ți pasiunea mai departe, De-a arhitectura, Impact și GROW. Obiectivele – stabilite de comun acord între reprezentanții cauzelor și echipa Ciclaton – au fost atinse în proporție de peste 90%.

“A fost o muncă de echipa (cauze si organizatori), asa cum a fost tot ce am facut de cand am început și pana acum spre a ne atinge scopul propus: adica a creste proiectele educationale și impactul lor. Tinta donatiilor e doar mijlocul de fapt, nu scopul nostru în sine”, ne-a spus Marcian Enache-Poti, unul dintre liderii Ciclaton și, în același timp, ciclist pentru una dintre cauze. cauze ciclaton

 

Voluntarii care au pedalat pentru Zburd-Educație prin coaching au reușit să atragă aproape 17.000 lei, peste suma propusă de 16.000 lei, pentru crearea rețelei Zburd pentru sprijinirea profesorilor implicați. Fondurile atrase vor fi utilizate pentru formarea retelei si pregatirea liderilor din retea, precum și pentru lansarea si promovarea site-ului dedicat acestei retele.

Mulțumim tuturor pentru contribuție, organizatorilor, cicliștilor și donatorilor! A fost o surpriză extraordinară faptul că cea mai mare contribuție a venit în ultima zi a campaniei din partea companiei DSV, ai cărei reprezentanți au fost aproape de proiectul Zburd în ultimii ani.DSV_logo_RGBDin partea companiei DSV Solutions S.R.L., Alexandra Roman, manager marketing, ne-a spus: „Sistemul educațional din România are nevoie de ajutor constant. O buna educație ii stimuleaza pe copii sa exploreze lumea inconjuratoare, sa-si dezvolte aptitudinile si sa-si urmeze aspiratiile. Iar profesorii dedicati din scoli sunt personajele cheie in procesul de educare. El ii invata pe copii ce valori sa-i ghideze in viata, ce inseamna respectul, increderea si le extinde nivelul intelectual. Suntem bucurosi să susținem proiectul Zburd si impreuna, incurajam astfel de profesori”.

Eroii noștri sunt: Octavian Trofin, Florin Buzatu, Mircea Crisbășanu, Cosmin Ionescu, Ovidiu Staneci, Diana Haș, Simona-Iuliana Grigore, Timotei Păcurar, Relu Drăghiciu, Tudor Drăghiciu, Radu Dimulescu și Daniel Costea. Despre turul de peste 600 de km pe care l-au parcurs, puteți afla mai multe aici.

echipa zburd ciclaton

Le mulțumim tuturor organizatorilor CICLATON, partenerilor și, în egală măsură, donatorilor, pentru că au transformat visul în realitate. Stați cu ochii pe noi, implicați-vă alături de noi ca voluntari și vom da împreună valoare proiectelor în care credem!Află mai multe despre rețeaua Zburd!

Pentru marea echipă care Zburdă, încrederea donatorilor reprezintă în egală măsură o confirmare a calității proiectelor pe care le inițiem și implementăm, o justificare în plus pentru a continua proiectele propuse, dar mai ales o îndatorare, acești bani urmând să servească beneficiarilor proiectelor noastre, elevii, tinerii și educatorii lor, iar prin ei, comunităților din România. Alături de cei care ne-au susținut cauza, credem că nu există un mijloc mai eficient decât educația pentru a construi o societate centrată pe valori.

 ____________________________________________________________________________________________

Ciclaton este primul eveniment ciclist de strangere de fonduri din Romania dedicat exclusiv sustinerii educatiei. Demarat in 2014, proiectul isi propune sa puna in miscare rotile educatiei, prin sustinerea proiectelor educationale non-formale, care au potentialul de a schimba in bine parcursul copiilor si tinerilor implicati in activitati.

Ciclaton a fost construit de o echipa de voluntari, care este pasionata de un ritm de viata sanatos, dinamic si care vrea sa dea ceva mai departe comunitatii in care traim.

La eveniment iau parte ciclisti amatori si profesionisti deopotriva, care pedaleaza pentru cauzele pe care le sustin. Toate cauzele educationale au in comun pasiunea celor ce sunt implicati in ele, indrazneala de a privi provocarea din alt unghi si de a oferi metodelor traditionale o alternativa proaspata, viabila.

Scopul Ciclaton este acela de a aduce impreuna oameni pasionati de mersul pe bicicleta si sustinatori inimosi, in jurul unor proiecte care propun un sistem de valori centrat pe ideea ca educatia imbogateste. Fondurile stranse in urma campaniei de donatii si a maratonului vor fi alocate cauzelor pentru ca proiectele sa poata continua. Ciclaton 2015 este organizat de Fundatia Adept Transilvania.