Clasa noastră, casa noastră

Clasa a XII-a A de la Liceul Tehnologic Mecanică Fină din Bucureștieste implicată într-un proiect de decorare a unei săli. Elevii implicați învață alături de echipa noastră de voluntari – Ioana Tatu, designer, și coachii Elena Căpruciu și Andreea Voroneanu – cum se face un asemenea proiect. Încurajați de doamna diriginte Mihaela Berindeanu, elevii din clasa a XII-a au început încă din toamnă să personalizeze clasa cu fotografii și alte obiecte. Elevii au reparat scaunele cum au putut, iar pe ușă au scris “Clasa noastră, casa noastră”. Spre mirarea lor, fotografiile nu au fost distruse de colegii din alte clase, semn că și aceștia le apreciază eforturile. În acest liceu, ca în multe altele, elevii se mută dintr-o clasă într-alta. În acest an, au avut loc deja câteva întâlniri cu Ioana, designerul nostru, pentru a pune la un loc solicitările elevilor și, apoi, pentru a vedea de unde ne putem inspira atunci când ne imaginăm un spațiu atractiv pentru procesul de învățare.

Elena, Ioana și Andreea - spiridușii care vor ajuta elevii să-și îndeplinească visul

În acest proiect, ne inspiră ideile pasionaților de Educație  Non-Formală – nonformalii.ro, spațiul creat la the Hub București. Ne inspiră, de asemenea, schimbările realizate la grădinița și școala din Vizurești, un sat cu locuitori de etnie rromă, pe care le-am vizitat recent datorită lui Șerban Moldoveanu, de la Asociația ApEAL. Nu în ultimul rând, avem exemplul unui liceu din Statele Unite vizitat de o prietenă a Zburd – este vorba despre the Urban Academy. Urmează finalizarea conceptului și agrearea lui cu colegii și conducerea liceului. Planul este ca în martie să aibă loc munca practică de decorare. Prietenii noștri de la Habitat for Humanity Romania s-au oferit să ne sprijine cu materialele necesare pentru această clasă. Avem nevoie de sprijin pentru continuarea proiectului, inclusiv pentru realizarea unui documentar și promovarea acestui exemplu, astfel încât și alte școli să transforme mediul de învățare într-unul creativ. Așadar, dacă vă inspiră și doriți să ne sprijiniți, vă rugăm să ne contactați la irina@aroi.ro.

Mai jos, o prezentare despre acest proiect – ce ne inspiră și cum ne puteți sprijini. Am discutat aceste idei pe 12 februarie cu elevii implicați în proiect.

 

cover prezentare

 

 

 

 

 

Comments 1

Comments are closed.