Oana Popa este unul dintre coachii – voluntari în proiectul nostru Zburd – Educație prin coaching, implementat de Asociatia ROI si Leadership in International Management. Face parte dintre acei oameni care nu mai pot sta deoparte atunci când este vorba despre Educație. Oana are doi copii și lucrează mult ca antrenor cu alți părinți care vor își doresc o relație mai bună cu copiii lor. Face acest lucru susținând ateliere și prin articole foarte utile de pe blogul ei – copiiminunati.ro.
Oana participă din august 2012 ca voluntar in cadrul proiectului ZBURD, contribuind astfel la un obiectiv foarte ambitios: sa avem un impact pozitiv in viata adolescentilor si a profesorilor, in cat mai multe licee din tara. Ea s-a alaturat astfel unei echipe de “oameni minunati, plini de pasiune, dedicati trup si suflet acestui vis, care vor cu adevarat sa aduca o schimbare in bine si care nu se dau batuti, in ciuda provocarilor de tot felul care apar in calea visului lor”.
Dar ce presupune, de fapt, implicarea antrenorilor voluntari in acest proiect? Ne spune chiar Oana în acest articol ce s-a intamplat la ora intitulata: “Cum sa fii in armonie cu tine insuti si cu mediul”, desfasurata cu sprijinul coachilor la Liceul de Mecanica Fina din Bucuresti in data de 6 martie 2013. Acest liceu se confrunta cu foarte multe provocari – promovabilitatea la Bacalaureat este aproape de 0%, absenteismul este ridicat, iar mare parte dintre elevi provin dintr-un mediu defavorizat.
Cu toate acestea, atunci când le acorzi atenție și creezi un mediu în care sunt apreciați, elevi considerați drept recalcitranți incep sa de deschida si sa se asculte unii pe ceilalti. Mai mult, spre surpriza tuturor (atat a profesorilor, cat si a antrenorilor), ei se exprimă foarte coerent în legătură cu ceea ce înseamnă armonie în viața lor: liniște, înțelegere, respect etc. Si totul incepe de la un lucru foarte simplu – sa dai bancile la o parte, sa stai in cerc si sa sa-ti spui numele si 2-3 calitati personale! Mai multe fotografii – pe pagina de Facebook a Zburd.
Prin astfel de sesiuni, Oana se apropie de viziunea ei: “vreau sa vad copii incantati de tot ceea ce afla nou, in fiecare zi. Vreau sa vad copii increzatori, care isi cunosc talentele si care isi urmeaza visurile.”
“Sunt foarte recunoscatoare ca particip la acest proiect, mai ales pentru ca ma ajuta sa vad ca lucrurile nu sunt chiar atat de negre si ca se poate face ceva bun chiar si in sistemul de invatamant actual”, adauga Oana. Și noi suntem recunoscatori ca astfel de oameni extraordinari se afla alaturi de noi și îi inspiră și pe alții să contribuie la rândul lor.