Sesiuni de consiliere pentru Bac la Adevărul Live

Asociația ROI, prin proiectul Zburd-Educație prin coaching, a fost alături de elevii care s-au pregătit pentru Bac 2014 şi pentru Evaluarea Naţională 2014, participând ca partener în campania ”Adevărul te meditează şi te premiază”.

De la jumătatea lunii aprilie şi până la sfârşitul lunii iunie, antrenorii implicați ca voluntari în cadrul proiectului Zburd-Educație prin coaching au participat la sesiunile de consiliere pentru BAC realizate de Adevărul. În total, peste 40 de lecţii video sunt disponibile pe platforma Bacalaureat 2014, integrată în secţiunea Educaţie de pe adevarul.ro.

Profesori de la licee de top din Bucureşti le-au arătat elevilor cum trebuie rezolvate subiectele de la examen şi ce ar trebui să înveţe. De asemenea, au fost şi lecţii video destinate pregătirii pentru toate probele orale şi pentru proba scrisă la alegere.

Dintre cele 40 de lecţii de pe adevarul.ro, 10 au vizat partea de consiliere,  fiind oferite de voluntarii de excepţie din proiectul Zburd-Educaţie prin Coaching, specialişti care au lucrat cu liceeni în anii trecuţi şi care i-au ajutat să promoveze cu succes testele naţionale.

Au participat: Simona David-Crisbășanu, Oana Stoianovici, Ana-Maria Alexandru, Costel Coravu, Andreea Voroneanu, Irina Savu, Dan Luca, Oana Popa, Cristina Eremia, Alexandra Vasilescu, Teodor Florin Stoica. Prin skype, am avut invitați din partea liceelor participante în cadrul Zburd-Educație prin coaching, precum și câțiva liceeni.

Elevii au putut afla cum să se organizeze ca să înveţe toată materia, cum să facă faţă stresului, cum să comunice cu profesorii şi cu părinţii sau cum să se pregătească psihic şi fizic pentru a face faţă unei lungi perioade de examene.

În cadrul acestei campanii, Adevărul a oferit şi un premiu de 1.000 de euro pentru elevul de nota 10 cu cel mai popular eseu motivaţional, oferit de sponsorul Biocebral. Raluca Maria Suciu, eleva de nota la Bac 2014 a Liceului Teoretic “O.C. Tăslăuanu” din Topliţa, Harghita, a fost desemnată câştigătoarea acestui premiu, după cum puteți citi în acest articol. Felicitări câștigătoarei, participanților și tuturor celor care au trecut de pragul examenelor în această vară. Curaj, spor la învățat și baftă celor care se vor prezenta la sesiunea de BAC din toamnă!