“Vreau să schimb ceva în sistemul educațional din România”

Anul 2013 se încheie cu multe lucruri bune pentru Zburd-Educație prin coaching. Iată, am primit un mesaj tare frumos pe pagina noastră de Facebook de la Adina Ecaterina Cuibar, care se află în anul II de master în Spania, unde studiază inovația în educație. Mulțumim, Adina pentru mesajul tău și de-abia așteptăm să lucrăm împreună în 2014. Avem nevoie de parteneri entuziaști, curajoși și inovatori ca tine!

adina<<Buna ziua! V-am vazut la “Pretuieste viata” (din Spania) si mi-ati atras atentia.

Ma numesc Adina, am 23 de ani si studiez un master in domeniul politicilor, managementului si inovarii in educatie pentru ca sunt nemultumita de sistemul educational din Romania si doresc sa fac o schimbare. Acest master imi permite sa fiu director de scoala, inspector sau orice alta functie de conducere. Am realizat ca e mult mai usor sa schimbi ceva atunci cand si legea ti-o permite, iar datorita unei functie de conducere ai posibilitatea ca actiunile tale sa fie adresate unei populatii mai mari.

Momentan, sunt in Spania cu o bursa pentru cel de al doilea an de master. Daca proiectul va continua, din vara anului urmator vreau sa ma implic si eu si sa extindem proiectul si pentru Iasi, de unde sunt eu, pentru ca este mare nevoie si aici.  Eu lucrez la scrierea unui proiect de inovare in educatie ce vreau sa ln implementez de cand ma intorc in tara, asa ca mergem in aceeasi directie si poate vom reusi sa facem lucruri frumoase impreuna.

Mult succes, mult curaj si multa energie!!!>>

Adina dragă, noi suntem deja prezenți la Iași, la Colegiul I.C. Ștefănescu. Aici s-a format o echipă minunată de profesori cu har și elevi implicați. Ei au avut mesaje puternice de transmis și în filmul nostru documentar “Ba se poate!”, după cum se vede și din trailerul de mai jos:

 

Ba se poate! from potsieu on Vimeo.

Comments 2

 1. Buna ziua!
  Ma bucur ca exista astfel de initiative!
  Cred ca ar fi nemaipomenit si pentru studentii de la drept si, in general, pentru stiintele umaniste, sa existe o alternativa la sistemul actual. Eu, personal, ma straduiesc sa fiu foarte apropiata de studenti, pentru acaestia sa poata discuta orice problema o intalnesc in practica. Cel mai ciudat este ca exista, teoretic, activitate de tutoriat, de exemplu, dar de face dupa ureche de cele mai multe ori.
  Poate ca nu ar strica sa se clarifice, de fapt, ce inseamna aceste tehnici de invatare….

  • Adina Ecaterina Cuibar

   Ca sa incerc sa ii raspund, desi sunt convinsa ca vad, doamnei Ana Mocanu-Suciu, inovarea in educatie se refera la acele schimbari ce au va obiectiv imbunatarirea, o schimbare pentru mai bine cu alte cuvinte.

   Un alt aspect pe care as vrea sa il mentionez este faptul ca PROFESORII SI DEPARTAMENTELE PENTRU PREGATIREA PERSONALULUI DIDACTIC sunt principalii piloni de unde ar trebui incepute schimbarile.

   In al treilea rand, este trist faptul ca aspecte care ar trebui sa fie normale, precum lucrul pe echipe, colaborarea si pe verticala si pe orizonala, cunoasterea lumii si a vietii in complexitatea ei si nu divizata pe discipline, au ajuns sa fie considerate inovare in educatie. Si atunci ne intrebam noi: pe ce drum a mers educatia in tot acest timp?

   Si in ultimul rand, suntem multi cei care subscriem faptului ca pentru ca schimbarile sa ajunga sa aiba efecte asupra beneficiarilor directi, adica asupra elevilor, educatia are nevoie de o revolutie, nu de o evolutie, nu sunt suficiente schimbari doar la nivel legislativ, cum tot se fac in ultimii ani.

   Sunt mult multe de zis…

   Un gand bun si multa energie pentru a actiona tutoror!

Comments are closed.