Curs de facilitare pentru profesori pentru o şcoală care învaţă

Avem bucuria să vă anunțăm că Institutul de Științe ale Educației a creat oportunitatea pentru profesori de a urma un curs ca “Facilitatori pentru învățarea permanentă în școală”. Programul de formare este sprijinit de Asociatia ROI, promotoare a proiectelor Zburd-Educație prin coaching și Adoptă un liceu.

Cursurile vor avea loc în perioada mai-iunie 2014 la București, Pitești, Târgoviște, Brașov, Suceava, Oradea și Cluj, cu participarea a 800 de cadre didactice.

Programul de formare este dezvoltat în cadrul Proiectului POSDRU/57/1.3/S/30074 “Facilitator pentru învăţarea permanentă în şcoală – o nouă calificare didactică pentru o şcoală care învaţă!”, implementat de Ministerul Educaţiei Naţionale în parteneriat cu Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei Bucureşti, SC The Red Point SA Iaşi şi SC BiG Media Relaţii Publice SRL Bucureşti.

În cadrul programului, se vor dezvolta competenţe specifice pentru:
– analiza de nevoi a şcolilor din perspectiva învăţării permanente;
– asumarea rolului facilitatorului de învăţare permanentă la nivelul şcolii;
– aplicarea de strategii de planificare a unor intervenţii inovative la nivelul şcolilor, din perspectiva învăţării permanente;
– elaborarea de oferte curriculare şi extracurriculare la nivelul şcolii, cu relevanţă pentru învăţarea de-a lungul întregii vieţi;
– promovarea şcolii ca centru de învăţare permanentă la nivelul comunităţii;
– utilizarea de strategii inovative de facilitare a diferitelor intervenţii educaţionale la nivelul şcolii şi al comunităţii.

ise

 

Comments 1

Comments are closed.