Întâlnire cu presa despre rezultatele la BAC

Luni, 15 iulie, intre orele 9:00 si 10:00, presa este invitată la o întâlnire informală la stupul Asociației ROI (str. Schitul Magureanu nr 45, zona Cișmigiu) pentru o discuție despre rezultatele înregistrate la BAC de cele 5 licee tehnologice care beneficiază de proiectul Zburd-Educație prin coaching. Din cifrele raportate, rezultă că în unele dintre aceste licee, rata promovabilității a crescut și de 2-3 ori în 2013 față de anul precedent. 

Proiectul Zburd-Educatie prin coaching (www.zburd.ro), bazat pe voluntariat, urmăreste îmbunatățirea performanțelor unor licee care au avut rezultate slabe la Bacalaureat. Este vorba de 5 licee tehnologice din București, Sibiu, Brașov, Iași și Câmpulung Muscel, care au fost selectate in 2011 și care au avut, în acel an, o rată a promovabilității la BAC cuprinsă între 2% și 11%. Proiectul este derulat, din februarie 2012, de către  Asociatia ROI în parteneriat cu Leadership in International Management (LIM) și alte organizații.

Este o diferență mare între a vrea și a lua BACUL

Colaj realizat de elevii de la Liceul Tehnologic “Mecanică Fină” București

Antrenorii voluntari în cadrul Zburd-Educație prin coaching au lucrat timp de un an și jumătate cu echipe mixte din aceste licee – formate din profesori, elevi și părinți – care și-au asumat responsabilități, au învățat să lucreze împreună și au găsit soluții pentru îmbunătățirea situației din școala lor. Puteți citi despre proiect pe scurt aici: https://zburd.ro/pe-scurt-ce-facem-la-zburd/

Alaturi de noi se va afla Ernie Turner, preşedintele Leadership in International Management (LIM), coach cu experienţă de peste 30 de ani în a lucra cu organizaţii intenaţionale. El a oferit sprijin ca partener voluntar în acest proiect, contribuind la pregătirea coacherilor implicați în proiect in metodologia aplicata. Ernie se axează foarte mult pe instrumente concrete, pe studii de caz şi pe lucrul în echipă, aplicând metodologia folosită în acest proiect în companii din întreaga lume. Mai multe informatii despre echipa Zburd-Educatie prin coaching, care cuprinde 20 de voluntari, aici.

De asemenea, puteți citi un interviu acordat recent revistei Dilema veche de către Simona David-Crisbășanu, coordonatoarea proiectului: http://dilemaveche.ro/sectiune/tilc-show/articol/ba-se-poate-interviu-simona-david-crisbasanu .

Proiectul Zburd-Educație prin coaching a beneficiat de sprijinul Raiffeisen Comunități și a Programului Uniunii Europene Tineret în Acțiune. Ibis Hotels susține, de asemenea, proiectul.

Raiffeisen Comunități