Școala devine interesantă când învățăm să ne creăm viitorul

La atelierul despre viitor și carieră

Joi, 7 iunie, la Grupul Școlar Mecanică Fină din București, a avut loc un atelier despre orientarea în carieră la cererea  grupului de elevi “Noi vrem să luăm BACUL”. Cei care au susținut workshopul sunt Andreea Voroneanu, antrenor voluntar în proiectul Zburd, și Traian Bossenmayer, consultant HR și antrenor. George Vișu, antrenorul Zburd care se ocupă de Grupul Școlar Mecanică Fină, a fost și el prezent. La sesiune au participat și câțiva elevi din clasele mai mici. Să vedem ce spun copiii și diriginta lor, doamna Mihaela Berindeanu, profesor de matematică.

La atelierul despre viitor și carieră

La atelierul despre viitor și carieră

Robert Guță, elev cls XII-aA, coordonatorul grupului „Noi vrem să luam BACUL” : “Traian și Andreea ne-au inspirat pe toți și vreau să le mulțumesc că și-au luat din timpul lor pentru a ne împărtăși experiența lor de viață și nu numai. Am învățat că noi suntem cei care ne construim viitorul. De asemenea, am învățat să nu facem compromisuri în alegerea unei cariere, că factorul cel mai important de decizie nu ar trebui să fie cel financiar, ci ar trebui să facem ceva ce ne place. Pentru că atunci faci cu mai multă eficiență și mai multă pasiune. Am mai învățat cum să redactăm un CV, cum să ne aflăm și să ne punem în valoare propriile calități. Am făcut și niște exerciții de comunicare foarte faine. Cred că am făcut și un fel de team building.”

„Dacă proiectul vostru începea când eram în clasa a XI-a, cred că acum nu mai era nicio grijă în privința BACului. Eu, personal, simt că am crescut foarte mult de când fac parte din acest proiect. Cât despre cei mai mici, da, cred că le-ar fi foarte util dacă i-am integra în acest program și i-am aduce la viitoare workshopuri. Ce m-a bucurat e că a participat și un coleg din clasa a X-a, care a rămas până la sfârșit și a părut a fi foarte fascinat. Am fost foarte încântat de întânirea de azi – a fost un succes din toate punctele de vedere” – mai spune Robert.

Răzvan Beia, elev cls aXIIa A:“Am aflat cum să te porți la un interviu de angajare, să te documentezi înainte despre aceea firmă, să știi să tragi niște concluzii după discuția cu angajatorul. Mi-a plăcut, în general, că a fost foarte relaxant, am făcut un exercițiu interactiv pe tablă, fiecare desenând căte ceva și de acolo am format o poveste. Am fost întrebați ce planuri am avea și ni s-a sugerat să urmăm mai departe ce ne place, ce ne atrage.”

Alexandra Botezatu,  elevă cls aXIIa A: “Voi aplica, cu siguranță, ceea ce am învățat și voi face ceea ce-mi place. Ar fi bine să vă axați și pe copiii mult mai mici, cred că ar avea nevoie de aceste sfaturi și de o asemenea experiență.”

Oana Stemate, elevă: “Cel mai valoros lucru pe care l-am învățat este că fiecare dintre noi avem abilități (potențial). Voi aplica ceea ce am învățat în viața de zi cu zi, încercând să transmit la rându-mi celor care sunt dispuși să învețe.”

Georgiana, elevă, clasa a XII-a: “Cel mai valoros lucru pe care l-am învățat astăzi a fost cum ne putem găsi un loc de muncă și cum să avem mai multă încredere în noi”

Mihaela Berindeanu, diriginte al clasei XII-a A și profesor de matematică: “Andreea a reușit să afle în 3 ore despre unii copii ce n-au aflat profesorii lor în 4 ani de liceu. Au fost și pui mici de clasa a IX-a pe care i-am numit Kinderi, iar ei au protestat vehement considerând că sunt oameni în toată firea. Traian vorbea cu ei de parcă s-ar fi cunoscut de când lumea. Antrenorii m-au învățat și pe mine câte ceva despre relația cu copiii, așa că toți am învățat câte ceva. Au fost așa de simpatici și de deschiși că ai zice că sunt plătiți în aur nu că sunt voluntari”.

Ce spun antrenorii noștri:

Traian Bossenmayer, consultant HR si coach: „Mi-a plăcut tare mult experiența și energia copiilor :-)! Au o curiozitate extrem de contagioasă, de care mă bucur și eu la nivel personal. Mi-a mai placut deschiderea și încrederea de care au dat dovadă.”

Andreea Voroneanu, antrenor voluntar în proiectul Zburd și specialist HR:

„Azi am simțit că zburd! Întâlnirea cu elevii de liceu a trezit în mine multă admirație față de deschiderea, profunzimea, viziunea și dorința de conectare ale acestor oameni tineri, frumoși și curajoși. Am experimentat puterea extraordinară a cuvintelor spuse cu sinceritate. Am învățat ca elevii nu au nevoie de ajutor, ci doar de cineva care să creadă în ei și să-i încurajeze. Au nevoie de informație corectă, relevantă și practică. Și mai au nevoie de repere clare, ca să discearnă singuri ce e potrivit pentru ei. În rest, au de toate: talent,inteligență,pasiune, ambiție,creativitate și multă iubire de viață și de oameni.”

 

Elevii alături de antrenori

Antrenorii alături de elevi

Mai multe fotografii, aici.

Comments 1

  1. berindeanu mihaela

    Am ramas ganditoare după întălnirea copiilor cu prietenii lor mai mari Andreea si Traian pentru că au pătruns în inimile lor şi i-au făcut să-şi spună toate planurile le-au ascultat toate visele legate de viitor.
    Pe Alexandra eu o vedeam ca un viitor finanţist pentru că a strâns fondul clasei atâţea ani dar ea a vorbit antrenorilor despre pasiunea ei pentru copii mici şi despre visul de a ajunge educatoare.Luni după proba de limba romănă ne vedem cu Andreea pentru o porţie nouă de optimism

Comments are closed.