Cum se antreneaza albinutele ROI “La biblioteca”?

workshop voluntari 2Dacă vă întrebati cum de sunt albinuțele ROI atât de eficiente pe teren, în activitățile pe care le desfășoară în școli, răspunsul este simplu – se antrenează.
Așa cum sportivii fac antrenamente la sală, și albinuțele noastre fac antrenamente – fie ele workshop-uri în weekend, practică efectivă la clase, sau întâlniri virtuale pe Skype- pentru a deveni din ce în ce mai bune în activitățile de transformare a școlilor cu care lucrează.

Echipa de voluntari coach- în certificare a crescut și îi numără pe Alina Petri, Luiza Ștefan, Alina Beleagă, Laurențiu Sogor, care lucrează în Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Dumitru Moțoc în București. Se mai adaugă Ioana Denes și Marian Opran la Liceul Tehnologic Dimitrie Gusti, Alina Petri și Mara Blaj la Colegiul Național Bilingv George Coșbuc în București. Avem și albinuțe în alte colțuri de țară: Mirela Hagea la Liceul Tehnologic Grigore Moisil și Cristina Onofrei la Școala Gimnazială nr 3 din Suceava.
Începând đin februarie, un weekend pe lună albinuțele- coach se adună la workshop, pentru a exersa diverse tehnici din metodologia de lucru Zburd -educație prin coaching, precum și pentru a se pregăti să lucreze mai bine în școlile și liceele pe care le antrenează pentru reușită.
Aceste workshop-uri sunt în general facilitate de albinuța noastră dragă Irina Savu, implicând și invitați speciali, pe Costel Coravu și Ana Maria Alexandru – toți fiind coachi cu vastă experiență și care ne-au oferit cu generozitate timpul și experiențele lor.
Preocuparea noastră este legată de cum am putea să sprijinim mai bine școlile și elevii cu care lucrăm și experimentăm coaching-ul de echipă pentru găsi răspunsuri la situațiile concrete apărute pe teren.
Este remarcabil faptul că avem în stup albinuțe ce vin de la mare distanță (Suceava, Deva) pentru a duce un suflu nou în școlile cu care lucrează. De asemeni, avem voluntari în stup din toate categoriile – coachi, profesori altfel, părinți sau pur și simplu persoane interesate de a face o diferență în educație.
Una peste alta, ne simțim foarte bine, timpul trece parcă prea repede la workshopuri și plecăm acasă energizați, fericiți și dornici de a aplica cât mai repede cele învățate.

Mulțumim pe această cale și pensiunii “Casa Mică” din București, pentru găzduire într-un mediu prietenos și relaxant, în spațiul denumit “La bibliotecă”.

A consemnat Alina Beleagă,

Voluntar al Asociației ROI, coach în proces de acreditare, lucrează cu elevii din Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Dumitru Moțoc